clanek-fibromialgija-vrelec

Življenje s fibromialgijo – ko boli celo telo

Barbara Gros je morala že zelo zgodaj začeti skrbeti za svoje zdravje, saj je bila od malih nog zelo bolehna in občutljiva. V otroštvu je imela veliko simptomov. Medicina pa ji ni znala kaj dosti pomagati, ker njena bolezen ni dovolj raziskana. Hodila je od specialista do specialista, od preiskave do preiskave v upanju,da bo dobila odgovor za svoje težave.

Težko se ji je bilo sprijazniti, da ni povsem pravega vzroka zakaj jo tako vse boli, da se na zdravniških preiskavah nič ne vidi, in da na koncu še bližnja okolica podvomi o resničnosti tvojih zdravstvenih težav. Dokler ni doživela skorajšnji infarkt, ko je njeno srce kričalo od bolečin.

Na srečo ni obupala. Po skoraj dvajsetih letih je njena bolezen dobila končno ime. To je fibromialgija in sindrom kronične utrujenosti (SKU).

V mesecu maju smo jo ujeli med bivanjem v Termah Dolenjske Toplice. Nekaj minut časa si je vzela tudi za naš Vrelec in spregovorila o življenju s to zahrbtno boleznijo.

Celoten pogovor z Barbara Gros, ki je bil objavljen v glasilu občine Dolenjske Toplice Vrelec in ga je naredila Tjaša Zupančič si lahko preberete s klikom na spodnji gumb.

Delite naprej ...

Podobne objave