emea-balkanske-drzave

Mednarodni seminar za izobraževanje zdravnikov

Spoštovani člani!

Širom po svetu se bolniki organizirajo v društvih, večinoma z namenom povezovanja bolnikov s stroko in boljšega zdravljenja. Društvu bolnikov Zebra je po komaj dveh letih in pol delovanja uspelo nemogoče. Organiziramo mednarodni seminar za izobraževanje zdravnikov, ki je tudi akreditiran s strani Zdravniške zbornice Slovenije s točkami za zdravnike!

Gre za seminar o mialgičnem encefalomielitisu (ME/CFS), ki bo 27. maja 2022. V Sloveniji se s to boleznijo praktično skoraj nihče ne ukvarja ali vsaj premalo. Še več, preveč zdravnikov fibromialgijo in ME/CFS celo enači ali še slabše, ju ima za izgorelost.

Na webinarju bodo predavali mednarodno priznani zdravniki iz cele EU in Amerike, govora pa bo o tem, kaj ME/CFS sploh je, s poudarkom na tem, da to NI psihična bolezen, ter o povezanosti long kovida z ME/CFS, saj opažajo, da gre za isto simptomatiko in post viralni sindrom. Govorili bomo o stigmi, ki jo doživljajo bolniki in čemu vse so izpostavljeni med svojim zdravljenjem, kam jih pošiljajo in kako neresno jih obravnavajo. Razložili bodo tudi posebnost, da pri naši bolezni stopnjevano gibanje ne pomaga in kaj so še ostali simptomi, ter možnosti zdravljenja in raziskave, ki so bile narejene na tem področju.

Seminar bo, angleški del preveden v srbski jezik in obratno v angleški, saj ga organiziramo skupaj s srbskim in hrvaškim društvom in so naša finančna sredstva omejena. Vabljeni ste vsi, ki to bolezen imate, ali vas zadeva zanima, da se prijavite na spodnji povezavi.!

Čas je, da se več začne govorit o kronični izžetosti, ki jo povzroča ME/CFS, pri nas pod imenom fibromialgija in da se začne bolnike ustrezno obravnavat in zdravit.

Ponosni smo na napredek, ki ga delamo v slovenskem prostoru. Upam, da ste na nas ponosni tudi vi. Gre za gore, ki jih kamenček za kamenčkom premikamo, odločno, toda vztrajno.

Naša prizadevanja za skupno dobro bolnikov, lahko podprete z  minimalnim letnim prispevkom, članarino (iz srca se zahvaljujemo tistim, ki ste to že storili!), zelo pa bomo veseli tudi vaše pomoči pri delu društva. Vabljeni da skupaj delamo dobro za bolnike!

Za vas se trudimo s pomočjo (prostovoljnih) članov iz Društva bolnikov Zebra, ki se jim ravno tako iz srca zahvaljujem za vso pomoč in podporo, fizično, birokratsko, psihično, finančno in vso ostalo! Hvala tudi njihovim družinskim članom, ki so nesebično pomagali!

Hvala, ker ste! Skupaj smo močnejši!

Vljudno vabljeni!

Povezava za prijavo: https://www.europeanmealliance.org/news-Q22022-001.shtml

Barbara Gros, predsednica Društva bolnikov Zebra

Delite naprej ...

Podobne objave